NETSİS

Netsis, işletmelerin muhasebe işlemlerinde kullanılan yani işletmelerin muhasebe verilerinin girilerek muhasebesinin tutulduğu bir muhasebe programı olmaktadır. Özellikle büyük işletmelerin alım, satım, pazarlama ve benzeri gibi muhasebe girdilerinin oldukça fazla oranda olması muhasebe programının kullanımını kaçınılmaz bir hale getirmiştir.

Netsis muhasebe programı sayesinde ufak ya da büyük ayrımı yapılmaksızın tüm işletmelerin, kuruluşların ve firmaların muhasebe bilgileri depolanabilirken aylık ve yıllık muhasebe bilgileri sistemli bir şekilde girilebilmektedir.

Bu sayede muhasebe işlemlerinde karışıklıkların meydana gelmesi ve işletmelerin muhasebelerinde karışıklıkların meydana gelmesini de imkansız kılmaktadır. Dolayısıyla da birçok işlev ve sağladığı fayda neticesinde Netsis muhasebe programı yaygın bir kullanım alanında faaliyet göstererek kullanılmaktadır.

Netsis Muhasebe Programı Hangi Bilgileri İçerir?

Netsis muhasebe programı, söz konusu işletme ile ilgili birçok muhasebe bilgisini içerisinde barındırırken bu bilgilerin aynı zamanda uzun yıllar boyunca saklanmasına da ortam hazırlamaktadır.

Netsis Muhasebe Programı;

• Ticaret yapılan mal ve ürünlerin stor durumunu hesaplar ve kullanıcılara gösterir.
• Ticaret yapılan kişi ya da kurumlar ile ilgili olan borç ve alacakları hesaplayarak kullanıcıların bu borçları ve alınacak ücretleri et bir şekilde görmesini sağlar.
• Günlük, aylık ve yıllık olarak kazanç verilerini ortaya koyar.
• Kasa modülü sayesinde gün içerisinde kasaya giren ve kasadan çıkan parayı kaydeder.
• Fatura modülü sayesinde işletmeye giren ve işletmeden çıkan ürünlerin faturalarını bünyesinde saklar ve gerektiğinde kullanıcı rahatlıkla bu faturalara ulaşabilir.

Netsis Muhasebe Programı Nasıl Kullanılır?

Netsis muhasebe programını kullanabilmek için öncelikle Netsis programına giriş yapmak için masa üstünden “Fusion Std" ya da “Entegre" ikonu tıklanmalıdır. Bu adımdan sonra ekrana Netsis bağlantısı geldikten sonra çalışmak istenilen şirket seçimi yapılarak kullanıcı adı ve şifre girişi yapılarak sisteme giriş sağlanır. “Tamam" butonuna basıldığında ise çalışılmak istenilen şirketin muhasebe bilgileri üzerine işlem yapabilmek üzere sisteme giriş sağlanmış olur.

Netsis muhasebe programı üzerinde sistemli ve doğru bir çalışma verimi alabilmek için mutlaka şirket tanımlama yapılmalıdır. Bunun için de yardımcı programlar kısmından kayıt -> şirket işlemleri -> şirket tanımlama yönergeleri izlenerek şirket tanımlama işlemi tamamlanmalıdır.